- Name - Peter Lehmann Margaret Semillon 2006/ピーター レーマン マーガレット セミヨン 2006
- Winery - Peter Lehmann
- Wine Maker - Andrew Wigan
- Region - Barossa Valley SA/バロッサ バレー
- Vineyard - Barossa Valley SA
- Varetal - Semillon/セミヨン
- Vine age - 80-90 years old/樹齢80-90年
- Vintage note - early-picked style, matured in stainless steel, released after five years cellaring/早期収穫スタイル、ステンレスの樽で発酵させ、5年の瓶熟成の後発売される
- Type - White still
- Tasting @home 11 May 2013 ★★★★☆4.5
- Colour - rich yellow-gold/イエローゴールド
- Aromas - floral/複雑な植物系の香り
- Flavours - lemon, zesty, fresh, smoky/さわやかなレモン、スモーキーな味わい
- Body - light to medium
- Tannins - no exist
- Finish - long acidity/心地よい酸が長く続く
- Note - round beautiful aroma, fresh vibrant lemon flavour, still has youthful/豊かな花の香り、2006ヴィンテージとは思えないほうな若々しいレモン、ハニー、スモーキーな味わい(熟成の樽未使用)
- Cellaring - until 2018
- Awards/受賞歴
- 2Trophy - International Wine Challenge 2012 and another
- 5 Gold Medal, 4 Silver Medal, 2 Bronze Medal
- Other Vintage
- 2005 - 6 Trophy, 4 Gold, 3 Silver, 5 Bronze
- 2004 - 5 Trophy, 6 Gold, 4 Silver, 8 Bronze
2005ヴィンテージは、あの”常勝”Tyrrell's VAT1 Hunter Semillonの上をいく出来だったようです。もう手に入らないのが惜しい!
- Price - AU$27
- Retail - Dan Murphy's, Pacific Wine Cellars
- Maker's Note - http://www.peterlehmannwines.com/experience/our-wines/masters/margaret-semillon
- Distributor's note Pacific Wine Cellars
白では最高ヴィンテージの1つで、乾燥して穏やかな気候が繊細に品種の特徴を果実に現した。樹齢80-90年。早めに収穫した果実をステンレス槽で発酵。5年間の瓶熟成が複雑さと深い味わいを増す。金緑色の淵にレモングラス、レモンの花と蜂の巣の香り。しっかりしたシトラス系ニュアンス、酸味とミネラル感が長期セラーリングを可能とする。
Dan Murphy's
A multiple award winner, this gorgeous Barossa Semillon is showing complex aromas of nuts, lanolin, beeswax and honeyed overtones. The palate is fresh with wonderful breadth and lemony/honeyed aged characters. Serving it up to those in the Hunter Valley quite nicely!
Other Australian Semillon
2012 Torbreck Woodcutter’s Semillon
De Bortoli Deen Vat 5 Botrytis Semillon (甘口)
人気ブログランキングへ
No comments:
Post a Comment